Maillista

För något år sedan läste jag ett recept på kikärtstryfflar och blev så nyfiken att testa. Det skulle alltså bli en boll med smak av cookie dough med kikärter som bas. Sagt och gjort så gjorde jag dessa goda kikärtstryfflar med jordnötssmör. De blev sååå goda! Sen tog jag fram en till variant med pepparkakskrydda och mörk choklad. Och förra veckan delade jag denna från arkivet och den blev väldigt populär. Jag fick också frågan varför det är bakpulver i receptet och det kunde jag inte riktigt svara på utan jag hade ju ett recept som utgick från när jag gjorde första varianten. Så nu testade jag att göra en ny variant och här har jag färre ingredienser, testade att söta med dadlar istället för honung (välj vilket du föredrar) och använde vegansk choklad så den blev mjölkfri. Och det blev succé! Om du vill ha mer choklad så kan du doppa hela bollarna istället men denna gång valde jag att lägga på en dutt smält choklad och låta den rinna ner lite. Så här har ni veganska kikärtstryfflar med cashew!

När du bjuder på dessa kan du fråga om någon kan gissa vad den är baserad på 😉

Veganska kikärtstryfflar med cashew

Veganska kikärtstryfflar med cashew

Veganska kikärtstryfflar med cashew (ca 40 st)

Ingredienser
1 frp kikärtor (ca 230 g avrunnen vikt)
10 dadlar
0,5 dl cashewsmör
1 msk kardemumma
1 nypa flingsalt
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakaonibs

100 g vegansk choklad

Gör såhär
Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Lägg de sedan i en matberedare tillsammans med urkärnade dadlar, cashewsmör, kardemumma och salt. Mixa slätt och ha sedan i mandelmjölet och mixa snabbt ihop. Lägg sedan i en bunke och blanda ner kakaonibs (funkar utmärkt med finhacka choklad istället).
Rulla sedan till bollar och ställ kallt minst 30 minuter.
Smält choklad över vattenbad och klicka på bollarna. Strö på lite flingsalt och ställ sedan i kylen.

Veganska kikärtstryfflar med cashew

Mjölkfria och glutenfria kikärtstryfflar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a