Maillista

Alltså veganska semmelbollar! Så sjukt gott och enkelt att göra. Allt ner i matberedaren och mixa slätt, rulla och njut! Jag skulle inte må bra av att äta semla så ofta som jag blir sugen på det så dessa små bollar kan absolut stilla suget lite grann. Så grymt goda!20

Det finns en mängd olika RAW-bollar. Ofta smakar de alldeles för mycket russin, torrt och tråkigt om du frågar mig. Därför tycker jag det är roligt att testa göra egna och hitta goda recept på nyttiga bollar. Häromveckan gjorde jag ju dessa chokladbollar och jordnötsbollar och nu var det dags att försöka göra bollar med smak av semla. För det är ju semmeltider! Fettisdagen närmar sig även om den konstigt nog är i mars i år, man är så van att den infaller i februari. Så än är det ett parveckor kvar men det gäller att förbereda sig. Så det resulterade alltså i dessa supergoda och veganska semmelbollar! Tänk dig en RAW-boll med smak av mandel, kardemumma och vanilj som är sötad med dadlar. Magi!

Veganska semmelbollar

Veganska semmelbollar

Receptet ger många bollar så det både räcker till att fika direkt samt frysa in. Noel var snabb på att smaka en boll och han gillade den mycket! Känns ju lite bättre att fika på en sån här med kokosolja och dadlar istället för smör och socker. Roligt när det passar både stora och små!

Veganska semmelbollar

Veganska semmelbollar

Veganska semmelbollar (40-50 st)

Ingredienser
25 dadlar
2 dl sötmandlar
2 dl havregryn
2 dl kokosolja
1,5 msk kardemumma
0,5 tsk vaniljpulver

1 dl sötmandlar

Gör såhär
Lägg urkärnade dadlar i en matberedare tillsammans med mandlar, havregryn, kokosolja, kardemumma och vaniljpulver och mixa slätt. Ställ smeten i kylen ca 30 minuter så den blir enklare att rulla. Under tiden kan du mixa mandlar till smul. Rulla sedan bollar och rulla i mandelsmulet. Förvara i kylen eller frysen.

Semmelbollar

Noel gillade bollarna

Bollar med smak av semla

0

5 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.