Nu är vi åter på hemmaplan efter en dryg vecka på vift. Vi började med några dagar i Sörfjärden hos mina svärföräldrar. Där blev det långa promenader, goda måltider, kortspel, mys och mycket familjetid. David var med över helgen och sen åkte han hem och jobbade några dagar. Så i onsdags packade jag bilen och förberedda mig på 3 timmars bilkörning med två barn. Ett spännande äventyr som faktiskt gick bra! Fick stanna en gång för matning och blöjbyte på en enslig grusväg men annars flöt det på bra.
Utvilad efter skidsemestern?
Väl framme i Långshyttan gjorde vi oss hemmastadda och laddade upp för skidåkning. Torsdag till söndag har det varit fullt ös med skidåkning, afterski, goda middagar och soffmys. Väldigt härligt! Men jag skulle ljuga om jag sa att jag kände mig utvilad och full av energi för en ny vecka. Haha!
För om vi ska vara ärliga är det inte bara en dans på rosor att skidsemestra med två barn. Det är logistik, packa bilar, göra matsäck, se till att hålla barn glada och mätta, duscha, laga mat och försöka sova lite. Det har gått i ett och det har varit både kämpigt och alldeles fantastiskt <3
Ny vegetarisk curry
Jag gillar kryddig mat och curry är en favorit. Antingen den klassiska gula curryn eller grön eller röd currypasta. Bra tips på livsmedel att alltid ha hemma! Om du, liksom jag, gillar vegetariska curryrätter kan du kika bland recepttipsen längst ner i inlägget. Här kommer mitt senaste tillskott i form av vegetarisk curry med pumpa och broccoli. Så god och snygg dessutom!
Vegetarisk curry med pumpa och broccoli (8 port)
Ingredienser
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 butternutpumpa (ca 1 kg)
3 morötter
500 g broccoli
4 stora champinjoner
3 msk curry
2 tsk spiskummin
2 tsk mald kardemumma
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
2 förp kokta kikärter (à avrunnen vikt 230 g)
Pressad lime
8 port ris
Gör såhär
Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala pumpan och ta bort kärnorna. Skär i tärningar, ca 2×2 cm. Skala och skär morötterna i slantar. Rensa och skiva champinjonerna. Dela ner brocccolin i små buketter.
Hetta upp rikligt med olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök så det blir mjukt och tillsätt sedan curry, spiskummin och kardemumma och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan pumpa, morötter, vatten, grönsaksbuljongtärningar, krossade tomater och kokosmjölk. Låt allt koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter.
Koka riset enligt anvisning.
Känns så pumpan mjuknat och lägg då i broccoli och champinjoner. Häll av kikärterna och tillsätt de också. Låt allt puttra 3 minuter till och smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Servera med riset.
Mer vegetarisk curryinspiration:
En rostad pumpasoppa med blomkål som blir ljuvligt krämig och god. Fri från mjölk och gluten. Jag toppade med blomkål och korvslantar!