Idag är det måndag och en fartfylld vecka väntar. Kul! Hoppas er helg har varit härlig i en lagom mix av sociala aktiviteter, todoer och hemmamys. Då tycker jag det är som bäst!
Innan jag ger er dagens vegetariska middagstips vill jag be er om en sak. Jag skulle bli så glad om ni vill nominera mig till Matbloggspriset 2019 – Folkets val. Jag har varit nominerad tidigare och det är såklart en stor ära och ett bevis på att ni gillar det jag gör. Det går snabbt att nominera, bara att gå in på den här länken.
Recept jag bjuder på idag är en väldigt god, vegetarisk currygryta. Med vitkål, morötter och paprika bland annat. Och gröna sojabönor! Mums va jag älskar de! En hälsosam middag som räcker till familjen och till matlådor. Hur bra?
Vegetarisk currygryta med vitkål (7-10 port)
Ingredienser
1 stor gul lök
300 g morötter
400 g vitkål
2 stora spetspaprikor
4 tomater
2 msk kokosolja
3 msk curry
1 msk gurkmeja
1 liter vatten
2 dl kokosgrädde
400 g frysta gröna sojabönor
Lime
7-10 port ris (gärna råris)
750 g broccoli
Yoghurt/créme fraiche/veganskt alternativ
Gör såhär
Koka ris enligt anvisning.
Skala och hacka lök. Grovriv morötterna. Strimla vitkålen fint. Kärna ur och strimla paprikan. Hacka tomaterna. Dela ner broccolin i små buketter. Ta stammen och strimla fint.
Hetta upp kokosolja i en stor gryta och fräs löken så det blir mjuk. Tillsätt curry och gurkmeja och låt fräsa med en minut. Tillsätt sedan morötter, vitkål, tomat, broccolistam och vatten. Låt koka upp och koka under lock 15 minuter. Tillsätt sedan kokosgrädde och smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Avsluta med att rör ner bönorna och låt bli varma ett par minuter.
Koks broccolibuketterna i kokande vatten 2 minuter.
Servera grytan med ris och broccoli.
För dig som vill ha med vegetarisk curry!
Linscurry med pumpa och sojabönor
Januari är en månad när de flesta plånböcker är lite tunnare än övriga året. Därför tänkte jag ge er att matigt inlägg med billig vardagsmat!