Sommarlov eller ej, middag behövs varje dag. Och på semestern blir det en hel del grillmiddagar och festligare middagar för vi är ju en familj som gillar att gotta till det lite extra och lägga mer tid på matlagningen. Men vissa dagar vill man bara ha det enkelt och lätt att laga. Så man får inte glömma bort dessa vardagsrecept på sommarlovet. Idag tänkte jag bjuda på en vegetarisk currysås som du snabbt svänger ihop. Självklart är den både fri från gluten och mjölk.

Vill du ha fler tips på snabblagade middagar? Spana in det här!

Vegetarisk currysås med ris

Vegetarisk currysås med ris

Vegetarisk currysås med ris (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 msk curry
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
500 g vegofärs
400 ml kokosgrädde
2 dl vatten
1 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken så den blir mjuk. Ha sedan i vitlök, curry och tomatpuré. Låt fräsa 1 minut innan du tillsätter vegofärsen. Låt allt steka ihop innan du tillsätter kokosgrädde och vatten. Låt allt koka upp och puttra under lock 5 minuter. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad lime. Rör ner de avsköljda kikärtorna.

Vegetarisk currysås med ris

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b