Maillista

Jag gillar flygande Jakob och jag har bläddrat förbi ett par vegetariska varianter på denna rätt tidigare. Så fick jag för mig att göra min egna vegetariska tolkning på denna klassiska rätt. Det fick bli med blomkål och kikärter och sen självklart banan och jordnötter. Jag bjöd min älskade mor på denna och hon gillade den verkligen och har redan lagat den själv en gång. Ett riktigt bra betyg!

Så för dig som vill testa en grymt god vegetarisk flygande jakob – scrolla ner! Och om du provar receptet blir jag jätteglad om du vill lämna en kommentar så jag får veta vad du tyckte. Tack!

För dig som vill ha mitt recept på en klassisk flygande jakob med kyckling och bacon hittar ni den här.

Vegetarisk flygande jakob med blomkål

Vegetarisk flygande Jakob med blomkål (ca 5 port)

Ingredienser
1 blomkålshuvud
2 burkar kikärter (á 230 g avrunnen vikt)
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
En nypa chiliflakes
1-2 msk curry
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
2 dl mjölk
1,5 dl jordnötter
2 bananer

5 port ris
Lime

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och dela ner i små buketter. Häll lite olja i en ugnsform och lägg i blomkålen. Krydda med salt och svartpeppar. Häll av kikärtorna. Hetta upp olja i en stekpanna och häll i kikärterna och låt fräsa ett par minuter tillsammans med pressad vitlök, tomatpuré, en nypa chiliflakes och curry. Häll sedan på créme fraiche, grädde och mjölk och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar och häll sedan över blomkålen. Skiva bananen och lägg på den tillsammans med jordnötter. Sätt in i ugnen ca 20 minuter så den får fin färg. Under tiden kan du koka riset.


Fler recept med blomkål:

Blomkålssoppa med parmesan

Chili sin carne med blomkålsris

Parmesanpanerad kyckling med potatis- och blomkålsmos

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a