Häromdagen hittade jag en burk med grön currypasta i kylen och blev så sugen på att göra en currygryta med massa krispiga grönsaker. Sagt och gjort! Det bev ett nytt vegetariskt recept i form av en vegetarisk grön curry som jag serverade med nudlar och lime. Enkelt att laga och så gott!
Vegetarisk grön curry med nudlar (4 port)
Ingredienser
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
3 stjälkar selleri
1 broccoli
10 champinjoner
1 burk kokosmjölk
1,5 msk grön currypasta
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
Pressad lime
En skvätt fisksås
4 port risnudlar
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla sellerin. Dela ner champinjonerna. Dela ner broccolin i små buketter. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs lök, vitlök och champinjonerna några minuter. Stek sedan med currypastan en minut och tillsätt resten av grönsakerna. Tillsätt sedan kokosmjölk, buljongtärning och vatten. Låt koka upp och småputtra 5-10 minuter. Tillsätt fisksås och lite pressad lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka nudlarna enligt anvisning. Servera currygrytan med nudlarna och limeklyftor.
Januari är en månad när de flesta plånböcker är lite tunnare än övriga året. Därför tänkte jag ge er att matigt inlägg med billig vardagsmat!