Kan vi prata lite om lasagne? Det är ju en fantastiskt god maträtt som går att variera i oändlighet! Det är så gott, krämigt och moffigt. Allt i en form och toppas med ost, det kan ju aldrig bli fel 😉 Och jag har kommit fram till att jag föredrar vegetarisk lasagne. Jag tycker inte alls köttet behövs. Men jag vill ha den matig. Gärna med linser, bönor, rotfrukter eller annat.

Sen gör jag aldrig bechamelsås. Jag tycker den inte ger någonting. Det är mycket godare att ha i grädde, créme fraiche, olika ostar osv. Jag förstår också att det går att göra god bechamel men jag har nog blivit lite skadad av skolmatens bechamelsås. Ett tjockt lager smaklös sås som känns alldeles slemmig. Nej tack!

Vegetarisk lasagne med keso

Denna gång använde jag keso. Det är användbart till mycket! Perfekt att varva lasagnen med för att göra den extra krämig.

Och vet ni vad jag kryddat denna vegetariska lasagne med? Kanel! Det är en underskattad krydda som passar mycket bra i grytor, på rostade rotfrukter och annat. Testa! Vegetarisk lasagne med keso och kanel – varsågoda 🙂

Vegetarisk lasagne med keso

Vegetarisk lasagne med keso (6-7 port)

Ingredienser
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
2 krm chiliflakes
1 msk kanel
2 morötter
250 g champinjoner
2 msk tomatpuré
3 frp krossade tomater (á 400 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 msk balsamvinäger
2 dl torkade linser

250 g lasagneplattor
500 g keso
3 dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Grovriv champinjonerna. Hetta upp rikligt med olja i en stor gryta och fräs lök så den mjuknar. Tillsätt vitlök och chiliflakes och fräs en minut till. Ha sedan i tomatpuré och låt steka med en minut innan du har i kanel, morötter, champinjoner, krossade tomater, buljongtärningar, vatten, balsamvinäger och linser. Låt allt koka upp och sänk sedan till medelvärme och låt puttra under lock 20 minuter. Rör om då och då. Smaka sedan av med salt och svartpeppar.
Ta lite av såsen i botten på en ugnssäker form och varva sedan lasagneplattor, sås och keso. Avsluta med sås och riven ost. Ställ in i ugnen 25 minuter.


Fler vegetariska lasagner:

Vegetarisk lasagne med aubergine

Bönlasagne med linser

Spenatlasagne med svamp och mozzarella

2

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.