fbpx

Oj, vilken helg! Bröllopet var magiskt och det var riktigt bra fest. När vi skulle börja vara tysta i festlokalen kl 3 flyttade vi partyt till vandrarhemmet och fortsatte där till 5. Det var sång, dans och fest! Jag tog även ett nattdopp i havet. Väldigt härligt! Så efter alldeles för få timmars sömn bestod gårdagen av brunch och sedan båtresa hem.

Och idag drar höstterminen igång! Noel ska till förskolan och jag ska på playdate. Dags att sätta nya rutiner för vardagen och anpassa vardagspusslet efter vad vi behöver just denna termin. Jag älskar det här med nystarter så jag njuter denna tid.

Vegetariska enchiladas

Men innan jag ska börja göra iordning barnen och förbereda förskolestarten tänkte jag såklart ge er ett nytt recept. Det blir vegetariska enchiladas med grönkålssallad. Enkelt och väldigt gott!

Vegetariska enchiladas

Vegetariska enchiladas (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk koriander
500 g krossade tomater
1 burk kidneybönor
4 stora tortillabröd
2 dl riven ost

Grönkål
Creme fraiche

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla sellerin. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och selleri så det blir mjukt. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och koriander och låt fräsa med en minut. Häll sedan på krossade tomater och låt koka upp. Låt puttra 5 minuter och tillsätt sedan kidneybönor och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Fördela tomatsåsen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg i en form och strö på riven ost. Ställ in i ugnen 10 minuter så det får fin färg.
Under tiden kan du förbereda en sallad på t ex grönkål.

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.