1, 2, 3.. Där drog vardagen igång! Sommarlovet och semestern är slut och idag är det åter till jobb och förskola. Det är lite blandade känslor men vi har haft en väldigt härlig sommar så det ska också bli skönt att komma tillbaka till rutiner. Och vet du, vardagen är ju faktiskt härlig också! Och vad passar väl bättre än att starta höstterminen med ett klassiskt recept i ny tappning. Det blir en vegfärssås med pasta. En enkel köttfärssås som är gjort på vegetarisk färs. En bra vardagsmiddag för hela familjen!

Vill du ha en variant med asiatisk touch så kan du spana in det här receptet 🙂

Vegfärssås med pasta

Vegfärssås med pasta (8 port)

Ingredienser
1 kg vegofärs
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk torkan timjan
1 tsk torkad rosmarin
3 burkar krossade tomater (á 400 ml)
2 dl créme fraiche (mjölkfri funkar utmärkt)

8 port pasta

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken ett par minuter så den mjuknar. Tillsätt vitlök, vegfärs, oregano, timjan och rosmarin och låt steka några minuter. Tillsätt sedan krossade tomater och créme fraiche. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda ihop allt och låt koka upp. Låt sedan puttra under lock 10 minuter.
Under tiden kan du koka pastan.
Smaka av vegfärssåsen med salt, svartpeppar och pressad citron.

Vegfärssås med pasta

    Mentions

  • 💬 Vardagsmat - 20 recept och smarta tips! • SandraCallermo.se
  • 💬 Vegetarisk färssås med thaismaker och risnudlar • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b