Maillista

Jag har så mycket recept jag vill skapa och dela med mig av just nu så det blir mer än bara vardagsmat. Men jag vet ju att ni älska att få recept på vardagsmat så jag ska verkligen försöka få till åtminstone ett i veckan. Detta recept funkar till både vardag och helg och kan med fördel göras dubbel sats så har man en till middag. Det är vegobollar i tomatsås som blir så goda. Jag kryddar bollarna med lite kanel och oregano som ger väldigt god smak.

Vegobollar i tomatsås med ris

Vegobollar i tomatsås med ris (4 port)

Ingredienser
600 g tinad formbar färs
1 msk dijonsenap
1 msk torkad oregano
0,5 msk kanel

1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater (á 400 ml)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk balsamvinäger

4 port ris

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor gryta eller traktörpanna och fräs lök så den mjuknar. Ha i pressad vitlök och tomatpuré och låt fräsa 1 minut. Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningar och balsamvinäger och låt allt koka upp. Låt puttra under tiden du gör vegobollarna.
Lägg den formabara färsen i en bunke och tillsätt dijonsenap, oregano, kanel, salt och svartpeppar. Blanda runt och forma sedan till bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om så de får fin färg.
Om du vill kan du mixa tomatsåsen snabbt med en stavmixer. Lägg sedan i köttbullarna i såsen och låt sjuda 5 minuter.

Vegobollar i tomatsås med ris


Fler middagstips:

Pasta med ärtpesto

Spaghetti med halloumi och paprika

Köttfärsfyllda auberginerullar med fetaost

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a