Måndag morgon och det är dags för en nya vecka! Jag har varit gräsänka hela helgen och är det ytterligare 3 dagar och det går riktigt bra, Men får väldigt mycket avlastning och sällskap av min familj. Lyxigt! Men nog om det, nu ska vi prata om dagens recept som blir en vegopytt som jag lagade lite snabbt. Jag tycker det går utmärkt att göra i stekpannan och lättare att se till att allt blir lagom tillagat och får färg. Denna gång blev det med potatis, lök och morötter. Och eftersom jag är i en period där jag testar gochujang så fick det vara med även i denna samt en skvätt soja. Så det blev en asiatisk touch! Och proteinet består av kikärtor och sen stekte jag ägg till. Och så toppade jag med sesamfrön och koriander. MUMS!

PS: om du vill ha recept på flera olika pytter så lägger jag några länkar längst ner i inlägget. 

Vegopytt med gochujang och koriander

Vegopytt med gochujang och koriander

Vegopytt med gochujang och koriander (4 port)

Ingredienser
10 potatisar
2 gula lökar
2 morötter
1 frp kikärtor (à 400 g)
1 tsk gochujang
1 msk tamarisoja
1 kruka koriander
4 ägg

Gör såhär
Skär potatisen i kuber. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och lägg i potatisen. Stek på medelvärme så de får fin färg och börjar bli mjuk. Under tiden kan du tärna morot och skala och hacka löken. Skölj kikärtorna. Lägg i morötterna i stekpannan och låt fräsa med ett par minuter. Ha sedan i kikärtor och lök. Låt allt steka ihop.
Ha i gochujang och soja och låt allt fräsa ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med koriander och stekt ägg.

Vegopytt med gochujang och koriander


Fler recept på pytt:

Fläskpytt med sötpotatis och timjan

Rotfruktspytt med zucchini och sötpotatis

Baconpytt med aubergine

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b