Maillista

Idag drar nya terminen igång! Barnen är dock lediga p g a planeringsdag men de är med morfar så jag ska tillbaka till jobbet. Det känns faktiskt riktigt bra! Och detta innebär ju tillbaka till rutiner, regelbunden träning och bra mat. Och sånt gillar jag. Nu försöker vi fokusera på att dra ner matkostnaderna och äta ur frysen så det känns bra. Och självklart blir det en hel del vegetariskt! Så idag tänkte jag ge er ett nytt recept i form av vegowok med sojabönor, broccoli, zucchini och paprika. Färgglatt och väldigt gott! Allt serveras med ris.

Vegowok med sojabönor och ris

Vegowok med sojabönor och ris (4 port)

Ingredienser
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
Någon cm färsk ingefära
0,5 zucchini
250 g broccoli
3 dl frysta sojabönor
1 gul paprika
2 msk tamarisoja

4 port ris

Gör såhär
Skala och skär löken i båtar. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär zucchinin i tärningar. Dela ner broccolin i små buketter och hacka stammen. Kärna ur och hacka paprikan.
Hetta upp olja i en wokpanna eller gryta. Fräs löken så den blir mjuk och ha i vitlök och ingefära och låt fräsa en minut till. Ha sedan i zucchini och broccoli. Låt fräsa några minuter och ha sedan i sojabönor, paprika och tamarisoja. Smaka av med salt och svartpeppar och ev. chiliflakes. Servera med kokt ris.

Vegowok med sojabönor och ris


Fler recept på wok:

Färswok med nudlar

Lövbiffswok med krispiga grönsaker

Nudelwok med kyckling

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a