Maillista

Vi är fantastiskt duktiga på att fyll upp kyl, frys och skafferi till bredden så ibland försöker vi vara duktiga och äta ur ordentligt och göra maträtter med det vi har hemma och inte behöva komplettera med något. Därav åt vi detta med ris även om jag tror vildris hade höjt rätten ett snäpp till. Men vi gjorde av med svartvinbärsgelé, falukorv, selleri och ris och fick en jättegod, snabb vardagsmiddag som variation till den vanliga korvstroganoffen.

 

Vild korvstroganoff med enbär (4-6 port)

Ingredienser
4 port ris
1 falukorvsring
2 gula lökar
3 selleristjälkar
3 dl créme fraiche
1 dl grädde
3 dl vatten
0,5 dl svartvinbärsgele
1 köttbuljongtärning
10 enbär
2 tsk timjan
1 msk soja
Gör såhär
Koka ris enligt anvisning. Skala och finhacka löken. Skär falukorven i stavar. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs lök och korv några minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt créme fraiche, vatten, grädde, svartvinbärsgelé, buljongtärning, timjan och soya. Mortla enbären och tillsätt i grytan. Låt puttra 10 minuter och smaka sedan av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Skör sellerin i bitar och låt puttra med ett par minuter. Red eventuellt av med Maizena.
 
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a