Nu är jag åter på banan och är laddad att testa nya recept och inspirera ännu mera. Jag har även bestämt mig för att blir lite mer hälsosam 2013 och ska tappa några kilon de närmsta månaderna och bli ännu bättre på att träna. Så förhoppningsvis kommer det bli lite mer nyttiga recept men självklart måsta man unna sig så det ska inte bli alltför tråkigt för det 😉
Strax innan jag åkte till Rom berättade jag om att jag tänkt ha en gästbloggare varje månad som delar med sig av tankar, inspiration och recept här i bloggen och jag kommer även själv gäsblogga på andras bloggar vid intresse. Det är några som har hört av sig och vill gästblogga hos mig men ännu finns det en hel del månader kvar. Så om du är intresserad skriv en kommentar eller skicka ett mail till sandrasmatkrypin@gmail.com. Jag vet ju att jag har en hel del läsare där ute så nu utmanar jag er och jag hoppas i hänger på den här grejen 🙂
Vildsvinsgryta (4-6 port)
Ingredienser
1 kg vildsvinsgrytbitar
Ett knippe färsk timjan
2 vitlöksklyftor
10-15 små steklökar
3 morötter
1 palsternacka
0,5 rotselleri
1 grönsaksbuljongtärning
3-4 msk viltfond
3 dl vatten
3 dl rött vin
2,5 dl grädde
15-20 småchampinjoner
1 msk soja
Ett knippe persilja
2 msk vinbärsgelé
4-6 port potatis
40 g smör
1 dl grädde
Gör såhär
Bryn vildsvinsgrytbitarna med hackad vitlök och hela steklökar. Ha i timjan och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en stor gryta och ha i en skalad morot i tjocka stavar, skalad och tärnad palsternacka och rotselleri, grönsaksbuljong, viltfond, vatten, vin och grädde. Låt koka på svagvärme ca 1,5 timme.
Skala potatis och sätt på, när de kokar är det dags att lägga i champinjoner och resten av morötterna i slantar och smaka av med soja och svartvinbärsgelé. Avsluta med persilja. När potatisen är klar är grytan klar. Mosa potatisen och ha i smör och grädde och krydda med salt och svartpeppar.
Till nyårsaftonsdessert gjorde vi jultiramisun, gudomligt god! Tack för receptet och vi har skickat det vidare i matbloggosfären. 🙂
Vad roligt att höra! Tack tack 🙂
Kul med ett recept som innehåller viltkött! 🙂