fbpx

Nu är det dags för en ny gratäng då dessa brukar vara populära! Den här gången blev det en bas på ris och sen med viltskav. Supersmidigt och väldigt gott! Jag adderade även burkchampinjoner och såklart en smarrig sås med grädde, soja och viltfond. Efter den varit i ugnen toppade jag med några lingon och sen serverade jag den med gelé. En riktigt god middag som går snabbt att laga och sen klarar den sig själv i ugnen. Perfekt! Hoppas du vill testa denna viltskavsgratäng.

Viltskavsgratäng med ris

Viltskavsgratäng med ris

Fler recept på goda gratänger:

Viltskavsgratäng med ris

Viltskavsgratäng med ris (4 port)

Ingredienser
8 dl kokt ris
240 g viltskav
1 burk skivade champinjoner (290 g)
2,5 dl vegansk grädde
2,5 dl havremjölk
1 msk tamarisoja
3 msk viltfond
1 msk maizena redning (uteslut för mjölkfritt)

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj formen med margarin och ha sedan i riset. Lägg på viltskaven i bitar och sprid ut champinjonerna på.
Blanda ihop grädde med havremjölk, soja, fond och redning. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen ca 25 min. Toppa med lingon och servera med gelé.

Mjölkfri gratäng med ris och viltskav

Gratäng med viltskav

 

2 svar

  1. Sandra Callermo

    Gillar du också gratäng? Här får du 7 recept utan mjölk och gluten. Allt i en form är ju perfekt middag, vardag som helg.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b