Liksom förra året finns det mängder med vinbär på vår gård och det verkar inte vara så många som är intresserade av dessa. Så i veckan gick vi ner och plockade några liter så det har blivit vinbär i efterrätter, till frukost och även till denna curd. Curd kan ätas t ex på scones, användas som fyllning i kakor eller på tårtor osv. Låt fantasin flöda!
Vinbärscurd
Ingredienser
6 dl röda vinbär
1,5 dl råsocker
0,5 dl vatten
4 msk pressad citron
2 msk potatismjöl
90 gram smör
3 äggulor
Gör såhär
Lägg vinbären i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka upp på och puttra några minut. Mosa bären med en visp under tiden. Sila vinbären genom en finmaskig sil och häll sedan därefter tillbaka vinbärssaften i kastrullen. Tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Blanda ut potatismjöl i den pressade citronen. Vispa äggulorna lätt och blanda ner det i kastrullen tillsammans med citronblandningen. Rör sedan ner smöret i mindre bitar tills det smält. Sätt tillbaka kastrullen på plattan på låg värme och rör konstant tills den blivit lagom konsistens.
Vinbärscurd låter himmelskt!