Visst är det dags för något sött och gott på bloggen? Idag blir det riktigt smarriga vinbärsrutor som självklart är fria från mjölk och gluten. Det är en kakdeg i botten, sen vinbär uppepå och sist kanelcrunch. Det blir sååå gott och passar utmärkt till kaffet. Vill du testa att baka dessa godingar? Då kommer receptet här!

Har du mer vinbär som du vill göra av med? Scrolla längst ner i inlägget så finns det fler goda recept.

Vinbärsrutor med kanel

Vinbärsrutor med kanel - glutenfria och veganska

Vinbärsrutor med kanel (16 rutor)

Ingredienser
3 dl glutenfri mjölmix
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
175 g mjölkfritt smör

3 dl färska/tinade vinbär
0,5 dl socker

50 g smält mjölkfritt smör
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda mjölmix, mandelmjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver samt en nypa salt. Ha i tärnat kallt smör och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en klädd ugnsform (ca 20×30 cm).
Blanda vinbären med lite socker och strö ut över botten.
Smält smöret långsamt på medelvärme. Dra av från värmen och tillsätt havregryn, socker, vaniljsocker och kanel. Strö ut havreblandningen över vinbären.
Grädde kakan i ugnen ca 20 minuter. Låt sedan svalna innan du skär i rutor.

Vinbärsrutor med kanel


Fler recept med vinbär:

Cashewsmoothie med hallon och vinbär

Vaniljchiapudding med mango och svarta vinbär

Smoothieglass med vinbär

Rödkålssmoothie med vinbär

    Mentions

  • 💬 Bärgazpacho med vaniljyoghurt • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b