Efter att ha skrivit om mina eksem häromdagen har jag fått många meddelanden, kommentarer och tips. Så många som känner igen sig och så många råd om hur kosten kan påverka eksemen. Det känns bra att inte vara ensam och skönt att få fler grejjer att prova när salvor inte är en lösning. Det gäller att hitta en långsiktig lösning som kommer inifrån. Jag tänker att jag ska sammanställa ett inlägg senare med tipsen jag fått så kanske jag kan hjälpa fler. Det vore häftigt!

Vinbärssmoothie med päron och mandelmjölk

Så nu har jag en hel del grejjer att läsa mer om men en grej som jag tog till mig direkt var en vän som skrev om hur en grön smoothie på morgonen har förändrat hennes mående mycket. Så igår var första dagen och nu ska jag hitta tillbaka till mina dagliga smoothies som jag alltid drack när jag jobbade. Jag kommer oftast ta en grön variant men ibland kanske jag tar ut svängarna och gör en med röda bär (blir inge bra ihop med spenat = brun smoothie) och annat gott. Kommer såklart ge er mitt recept på morgonens gröna smoothie när jag hittat min perfekta mix.

Idag tänkte jag ge er denna smoothie som jag gjorde på päronen som hade blivit för mjuka och tråkiga. Tillsammans med vinbär och kardemumma blev det en hit. Muuuums!

Vinbärssmoothie med päron och mandelmjölk

Vinbärssmoothie med päron och mandelmjölk (2-3 glas)

Ingredienser
1 banan
3 päron
3 dl frysta svarta vinbär
1 tsk kardemumma
2-3 dl mandelmjölk

Gör såhär
Lägg banan, päron (utan kärnhus), vinbär, kardemumma och mandelmjölk i en blender och mixa slätt. Toppa med frön.

Vinbärssmoothie med päron och mandelmjölk

1

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.