Maillista

När pappa fyllde år för några månader sedan önskade han sig upplevelser och jag och syrran funderade på vad vi skulle hitta på. Vi kom fram till att det vore kul att göra något tillsammans och jag och David var nyligen hemkomna från vår Chile-resa och kom på att vi kunde anordna en vinprovning hemma hos oss med tillhörande middag. Sagt och gjort fick han ett egengjort presentkort och igår löste han in det. Vi började kvällen med champagne och snittar och gick sedan över till vinprovning med 4 olika röda viner där vi gick från en lättare variant till en mustig amarone. Det gissades druva, land, pris, ekighet, tanniner osv och det var roligt och förhoppningsvis lite lärorikt. Sedan serverades varmrätt och kvällen avslutades i soffan med efterrätt och ett mycket gott dessertvin. En hellyckad kväll och pappa kändes väldigt nöjd!
 
Här kommer lite bilder och recept till middagen. Efterrättsreceptet delar jag med mig av imorgon 🙂

 

Oreganomarinerade oliver med citron

Ingredienser
300 g gröna oliver (avrunnen vikt)
2 vitlöksklyftor
Skal från 1 citron
2 msk färsk oregano
1 msk färsk citrontimjan
2 dl olivolja
Gör så här
Häll av oliverna. Skiva vitlöken tunt. Tvätta citronen noga och riv skalet. Hacka oreganon och timjanen. Blanda olivolja, vitlök, citronskal, timjan och oregano. Vänd ner oliverna, häll över i en glasburk och låt stå och dra minst ett par timmar men gärna ett par dagar.

Crostini med ruccolapesto och tomat

Ingredienser
Crostinis
Körsbärstomater
Ruccolapesto
Gör såhär
Lägg en klick pesto på varje crostini och toppa med en kvarts tomat.

 

 

Baconinlindad halloumi

Ingredienser
200 g halloumi
1 paket bacon
Gör såhär
Skär halloumin i stora tärningar. Halvera baconet och linda runt varje tärning och stek till baconet blivit knaprigt.
 

Parmainlindad kyckling i smarrig sås (10 port)

Ingredienser
10 kycklingfiléer (ca 2 kg)
2+2 msk torkad oregano
20 skivor parmaskinka
8 dl vispgrädde
0,75 dl balsamvinäger
0,5 dl kycklingfond
3 vitlöksklyftor
10 port ris
Sallad
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och oregano. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen. Linda sedan skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond, 2 msk oregano och pressad vitlök. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll det i formen. Kör in i ugnen tills kycklingen når en innertemperatur på 67 grader.
Servera med kokt ris och fetaostsallad.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a