I betalt samarbete med Vilmas
Nu har det gått några veckor sedan förra receptet tillsammans med Vilmas och nu är det dags för ett enkelt recept som kan serveras som del av en middag, som förrätt eller tilltugg till fördrinken. Det är smakrikt, gott och dessutom enkelt att göra. Och något som många uppskattar i dessa tider nämligen billig. Mitt tips är att köpa persilja på knippe som brukar vara bättre pris. Persilja kan användas till mycket. Dagens recept är alltså en vit bönröra med persilja och citron och den är ljuvligt god. Till bönröran serverade jag knäckesticks sesam samt kex. Du kan välja det som du gillar bäst och självklart kan du servera med fler röror eller bröd.
Vilmas produkter är ekologiska och glutenfria och passar utmärkt till olika typer av rätter. Om du vill se vilka fler recept jag gjort så finns de längst ner i inlägget.
Som jag nämde passar denna utmärkt som en del av en middag och då kan du gärna servera med exempelvis:
- Bröd
- Lammfärsbiffar eller chark
- Klyftpotatis
- Soltorkade tomater
- Oliver
- Fetaost
Hoppas det ska smaka 🙂
Vit bönröra med persilja och citron
Ingredienser
2 frp vita bönor (á avrunnen vikt 230 g)
1 dl hackad persilja
1 stor vitlöksklyfta
Grön tabasco
3 msk olivolja
1 citron
Gör så här
Häll av bönorna och skölj de noga. Lägg i en matberedare tillsammans med persilja, vitlök, några skvättar tabasco, olivolja samt skal och saft från citronen. Mixa slätt och smaka av med salt och svartpeppar.
Fler recept jag gjort med Vilmas:
Här kommer ett härligt tillbehör till grillat. Det är en lagom het jalapeñosås med lime och honung. Mjölkfri och ljuvligt god!