Maillista

I betalt samarbete med Vilmas

Nu har det gått några veckor sedan förra receptet tillsammans med Vilmas och nu är det dags för ett enkelt recept som kan serveras som del av en middag, som förrätt eller tilltugg till fördrinken. Det är smakrikt, gott och dessutom enkelt att göra. Och något som många uppskattar i dessa tider nämligen billig. Mitt tips är att köpa persilja på knippe som brukar vara bättre pris. Persilja kan användas till mycket. Dagens recept är alltså en vit bönröra med persilja och citron och den är ljuvligt god. Till bönröran serverade jag knäckesticks sesam samt kex. Du kan välja det som du gillar bäst och självklart kan du servera med fler röror eller bröd.

Vilmas produkter är ekologiska och glutenfria och passar utmärkt till olika typer av rätter. Om du vill se vilka fler recept jag gjort så finns de längst ner i inlägget.

Som jag nämde passar denna utmärkt som en del av en middag och då kan du gärna servera med exempelvis:

  • Bröd
  • Lammfärsbiffar eller chark
  • Klyftpotatis
  • Soltorkade tomater
  • Oliver
  • Fetaost

Hoppas det ska smaka 🙂

Bönröra med persilja och citron

Vit bönröra med persilja och citron

Ingredienser
2 frp vita bönor (á avrunnen vikt 230 g)
1 dl hackad persilja
1 stor vitlöksklyfta
Grön tabasco
3 msk olivolja
1 citron

Gör så här
Häll av bönorna och skölj de noga. Lägg i en matberedare tillsammans med persilja, vitlök, några skvättar tabasco, olivolja samt skal och saft från citronen. Mixa slätt och smaka av med salt och svartpeppar.

Bönröra med persilja och citron

Glutenfria kex med bönröra


Fler recept jag gjort med Vilmas: 

Grön ärtsoppa med gratinerade knäckesticks

Räkröra med asiatiska smaker

Fikonmarmelad på kanelknäcke

Laxröra med äpple

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a