fbpx
Orkar ni ännu mera julgodis? Jag försöker dela med mig av allt julgodis när vi går bort på middag (istället för blomma) och glöggmys och liknande så allt ska få plats i kylen/frysen. Sen skulle vi gå upp X antal kilon om vi skulle trycka i oss allt själva. Först trodde jag att jag skulle bli stressad av att göra allt julgodis jag ville men det är bara roligt. Det mesta julgodiset jag gör går snabbt och det är viktigt. Jag har inte tålamod för sådant som tar för lång tid. Sen är ett tips att när man t ex ska göra ischoklad kan man göra flera smaksättningar på en gång så får man mycket godis på kort tid. Här kommer ännu en smaksatt vit ischoklad med en av mina favoriter bland julkryddor, nämligen kardemumma.
 
vit ischokladvit ischoklad

Vit ischoklad med kardemumma (30 st)

Ingredienser
200 g vit choklad
100 g kokosfett
1,5 krm hel kardemumma
Gör såhär
Smält kokosfettet över vattenbad, finhacka chokladen och rör ned i det varma kokosfettet. Stöt den hela kardemumman fint i en mortel och blanda ner med choklad och kokosfett i en skål. Rör noga. Häll upp på en kanna med pip så är det lättare att fylla formarna. Fyll formarna och låt stelna i kylen. Pudra med kakao innan servering.
vit ischoklad

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b