Maillista

Ischoklad har aldrig varit min grej men så fort man smaksätter det med någon än att bara blanda choklad och kokosfett kan det bli ett superjulgodis! Jag gjorde två vita ischoklad förra året (en med lime och en med kardemumma) och nu blev det en med smak av saffran och pistage. Jag tycker nog den blev lite väl söt, det behövs något som bryter av den söta vita chokladen. Nästa gång tillsätter jag nog lite mer saffran och cest från apelsin. Men helt klart en mumsig del på julgodisfatet!

Ha nu en mysig första advent allihopa!

 

Vit ischoklad med saffran och pistage (ca 30 st)

Ingredienser
200 g vit choklad
100 g kokosfett
1 påse saffran (á 0,5 g)
30 pistagenötter
Gör såhär
Smält kokosfettet över vattenbad och blanda sedan i saffranet och bryt ner chokladen. Låt smälta och häll sedan i formar. Lägg en pistagenöt i varje form och låt stelna i kylen.
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a