fbpx
Jag älskar att göra efterrätter på sommaren. En anledning är såklart alla goda bär man kan använda i oändlighet men också att jag får lite mer sötsug och sitter gärna på balkongen lite senare på kvällen med en efterrätt i handen. Förutom det är det så mycket enklare att få till det snyggt med det här ljuset, så till vintern måste jag helt enkelt lösa det här med en bättre ljuskälla för att inte tröttna helt på att fotografera maten som bara blir grå och trist.
 
Den här gången använde jag frysta bär att toppa denna pannacotta med men man kan egentligen använda vilka frysta eller färska bär man vill. Jag tycker de syrliga vinbären bryter av fint mot den krämiga, söta pannacottan. Jag kan lova dig att det här blir en riktigt smarrig efterrätt att bjuda sommargästerna på.. Eller bara äta upp alla själv 😉 Det finns alltid något att fira, t ex att det är onsdag?

Vitchokladpannacotta med röda vinbär (4 port)

Ingredienser
3 gelatinblad
1 vaniljstång
125 g vit choklad
3,5 dl vispgrädde
1 msk rörsocker
0,5 dl mjölk
1 dl turkisk yoghurt
Röda vinbär
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den och lägg i en kastrull tillsammans med grädde, socker och mjölk.
Låt koka upp och puttra 2 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan. Fiska upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och chokladen och låt allt smälta under omrörning. Rör sedan ner yoghurten,
Lägg lite bär i botten på varje glas och häll sedan på pannacottan. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
Blanda bären med lite socker vid behov och lägg dessa på pannacottan innan servering.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b