Maillista

Vad sägs om en liten uppdatering om 5:2? Jag är nu inne på min tredje vecka och jag trivs jättebra. Det här sättet att äta fungerar bra för mig och jag märker redan skillnad på hur jag blir mätt snabbare på de vanliga dagarna. Jag har även fått in bättre rutin på att dricka mer vatten under hela dagen, vilket bidrar till att jag håller mig mätt mellan måltiderna. Ett av mina syften med 5:2 är att minska ner min magsäck så jag inte är hungrig så stor del av dygnet, kan äta mindre portioner samt äta långsammare. Det har tidigare känts som att jag kan äta jämt och jag hinner äta för mycket innan jag känner mättnadskänsla. Så jag går helt klart åt rätt håll och jag är väldigt nöjd. Hittills har jag tappat 2,6 kg på två veckor och det är bättre än jag vågat hoppats. Jag är medveten om att det är bättre att gå ner mindre per vecka under en längre tid men det är alltid skönt att känna skillnad direkt så man fortsätter vara motiverad 🙂
 
Så nu tänkte jag dela med mig av ytterligare ett recept som passar in på en halvfastedag. Men självklart är detta ett utmärkt vardagsrecept oavsett då det sällan är fel att äta lite kalorisnålt ibland 🙂 

 

Vitkålspasta med morotssås (4 port)

Ingredienser
1 tsk smör
400 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
0,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk torkad oregano
1 dl matlagningsgrädde
1 röd chili
1 tsk pressad citron
1 msk smör
600 g vitkål
 
Gör såhär
Skär bort stammen på vitkålshuvudet och strimla fint. Hetta upp smör i en stor kastrull och ha i vitkålen. Krydda med salt och svartpeppar.
Morotssås: Riv morötter grovt och hacka löken. Finhacka chilin. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs lök, pressad vitlök och chili. Häll i morötterna och tomatpuré och fräs lite till. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning, grädden och pressad citron. Låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och oregano. Servera med vitkålspastan.
Totalt 844 kalorier på 4 port, 211 per portion
 
0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.