Mitt i allt julgodis så blir det såklart vegetarisk middagsinspiration. Den här måndagen blir det en vitkålssoppa med gröncurry som serveras med svarta bönor och lite créme fraiche. Och utöver det tycker jag det är gott med en ostmacka till. Gottigott!
Vitkålssoppa med gröncurry (4 port)
Ingredienser
600 g vitkål
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
En nypa chiliflakes
2-3 msk grön currypasta
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1 dl fryst basilika
1 burk svarta bönor
Créme fraiche
Gör såhär
Strimla vitkålen. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter. Ha sedan på grön currypasta och chiliflakes och låt fräsa ett par minuter till. Ha sedan i vitkål, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10 minuter. Mixa sedan slätt i blender eller med stavmixer. Häll i grädde och basilika och låt koka upp igen. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Avsluta med att vända ner bönorna och servera med créme fraiche.
Januari är en månad när de flesta plånböcker är lite tunnare än övriga året. Därför tänkte jag ge er att matigt inlägg med billig vardagsmat!