fbpx

Mitt i allt julgodis så blir det såklart vegetarisk middagsinspiration. Den här måndagen blir det en vitkålssoppa med gröncurry som serveras med svarta bönor och lite créme fraiche. Och utöver det tycker jag det är gott med en ostmacka till. Gottigott!

Vitkålssoppa med gröncurry och svarta bönor

Vitkålssoppa med gröncurry och svarta bönor

Vitkålssoppa med gröncurry (4 port)

Ingredienser
600 g vitkål
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
En nypa chiliflakes
2-3 msk grön currypasta
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1 dl fryst basilika

1 burk svarta bönor
Créme fraiche

Gör såhär
Strimla vitkålen. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter. Ha sedan på grön currypasta och chiliflakes och låt fräsa ett par minuter till. Ha sedan i vitkål, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10 minuter. Mixa sedan slätt i blender eller med stavmixer. Häll i grädde och basilika och låt koka upp igen. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad citron. Avsluta med att vända ner bönorna och servera med créme fraiche.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.