Maillista

För ett tag sedan läste jag ett recept på vodkapasta och blev genast nyfiken. Efter det har jag letat upp ett par stycken och jag kände mig manad att testa. Vodkan ger denna tomatiga pasta lite sting men inte så mycket smak. Här är helt enkelt min variant!

 

Vodkapasta med parmaskinka (4 port)

Ingredienser
4 port pasta
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
200 g parmaskinka
1 msk färsk timjan
500 g krossade tomater
2 dl créme fraiche
8 cl vodka
1 dl färskriven parmesanost
Gör såhär
Kok pastan enligt anvisning nästan klar. Skär skinkan i strimlor. Hacka timjanen. Finhacka chilin. Hetta upp smör i en stekpanna och ha i chili och pressad vitlök. Låt fräsa ett par minuter innan du lägger i skinkstrimlorna. Efter ett par minuter, tillsätt krossade tomater och timjan. Låt småputtra 5 minuter och ha sedan i créme fraichen. Låt puttra några minuter till innan du har i vodkan. Låt koka ihop och smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer cayennepeppar.
Häll i pastan i såsen och rör om. Servera och toppa med riven parmesan. 
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.