I onsdags åt vi middag hos våra underbara vänner Jenny och Niklas. Vi bestämde oss för att grilla och delade upp vad vi skulle bidra med. Vi blev bland annat köttansvariga och vi grävde fram en fläskfilé i frysen. När jag gör fläskfilé gör jag den nästan alltid hel i ugn men på grill föredrar jag marinerade skivor. Då vi hade en slatt whiskey kvar i en flaska hemma provad jag att göra en marinad med det och det blev en succé!
 
Whiskeymarinad till fläskkött (4 port)
Ingredienser
4 msk whiskey
2 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk soya
1 msk olivolja
Gör såhär
Blanda whiskey, dijonsenap, honung, soya och olivolja i en skål. Krydda med svartpeppar. Putsa köttet (ca 600 g) och skär i skivor. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga minst 2 timmar i kylen.
Tips! För att köttet ska dra åt sig ännu mer av marinaden brukar jag lägga det i marinaden när det fortfarande är lite fryst.
 
Till detta serverades även kryddig korv, majskolvar med smör och aromat (så gott!), briefyllda champinjoner, bearnaisesås, basilikasås, krämig potatissallad och en fetaostsallad. Fördrinken bestod av gin, russian och lime, enkelt och väldigt gott!

 

 

 

 

0

Inga svar än

  1. Remsan

    Dessa underbara grillmiddagar! Sprit brukar vara gott att spetsa marinader med. Jag har testat någon med whisky i från Allt om mat som blev mycket god.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.