När vi hade kusinmys förra helgen så hjälptes vi åt en del med mat och dryck. Vi blev ansvariga för efterrätten och jag gjorde en av mina favoritefterrätter, nämligen pannacotta. Det som är så bra med denna är att det är lätt att göra till många, den kan förberedas dagen innan och är dessutom lätt att frakta med sig i en kylväska. Jag gjorde en dubbelsats och det räckte till 6 vuxna och 4 barn så det här receptet blir 4-6 portioner beroende på hur stora pannacotta man vill göra. Förutom grädde har jag även i turkisk yoghurt för att fräscha upp den lite. Sen toppar man den med bär och daim precis innan servering.

 Yoghurtpannacotta med vanilj och röda vinbär

Yoghurtpannacotta med vanilj och röda vinbärYoghurtpannacotta med vanilj och röda vinbär (4-6 port)

Ingredienser
4 dl grädde
3 gelatinblad
3 msk rörsocker
1 vaniljstång
2 dl turkisk yoghurt

Röda vinbär

Daim

Gör såhär
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet och lägg i en kastrull tillsammans med socker och grädde. Låt gräddblandningen koka upp och låt sedan svalna några minuter innan du rör ner de urkramade gelatinbladen samt yoghurten. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 timmar. Servera med röda vinbär och hackad daim.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b