Vegetariska dumplings
Ingredienser
5 dl vetemjöl
Ca 2 dl ljummet vatten
2 krm salt
1 purjolök
8 champinjoner
1 morot
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
En påse spenat
2 vitlöksklyftor
Gör såhär
Lägg mjölet och salt i en bunke och tillsätt lite ljummet vattet i taget och knåda till en slät deg. Täck med en dubbelvikt fuktig handduk och låt vila i 30 minuter.
Finstrimla purjolök och champinjoner och grovriv moroten. Fräs allt en liten stund i en stekpanna, låt eventuell vätska rinna av. Rör ner riven ingefära och sambal oelek och smaka av med salt och svartpeppar.
Dela degen i två och rulla ut en del i taget till en 2,5 cm tjock rulle. Skär i 2 cm stora bitar. Lägg på ett fat under en fuktad handduk. Tryck ut en degbit i mitten av handflatan så att de blir runda och tunna, lägg på lite fyllning och nyp ihop kanterna ordentligt.
Lägg några dumplings i taget i en stor kastrull med kokande vatten. När de flyter upp, häll på 1 dl kallt vatten så att kokningen upphör. Låt koka upp igen och koka i 3 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av.
Fräs spenat i en stekpanna med smör och pressa i vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
Servera dumplings med ris, nudlar eller som dom är tillsammans vitlöksspenaten och en sås med soja, riven ingefära och sambal.
Lämna ett svar