fbpx
Ännu en måndag är här och det är dags för ett vegetariskt recept. Idag tänker jag bjuda på ett dumplingsrecept. Personligen har jag dragit mig för att göra dumplings då det verkar jobbigt och svårt men dessa var lätta att göra även om man behöver vara lite fingerfärdig. Och det blev väldigt gott! Variera fyllningen med precis vad du är sugen på.

 

Vegetariska dumplings

Vegetariska dumplings

Ingredienser
5 dl vetemjöl
Ca 2 dl ljummet vatten

2 krm salt

1 purjolök
8 champinjoner
1 morot

2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek

En påse spenat
2 vitlöksklyftor

Gör såhär
Lägg mjölet och salt i en bunke och tillsätt lite ljummet vattet i taget och knåda till en slät deg. Täck med en dubbelvikt fuktig handduk och låt vila i 30 minuter.
Finstrimla purjolök och champinjoner och grovriv moroten. Fräs allt en liten stund i en stekpanna, låt eventuell vätska rinna av. Rör ner riven ingefära och sambal oelek och smaka av  med salt och svartpeppar.
Dela degen i två och rulla ut en del i taget till en 2,5 cm tjock rulle. Skär i 2 cm stora bitar. Lägg på ett fat under en fuktad handduk. Tryck ut en degbit i mitten av handflatan så att de blir runda och tunna, lägg på lite fyllning och nyp ihop kanterna ordentligt.
Lägg några dumplings i taget i en stor kastrull med kokande vatten. När de flyter upp, häll på 1 dl kallt vatten så att kokningen upphör. Låt koka upp igen och koka i 3 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av.
Fräs spenat i en stekpanna med smör och pressa i vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
Servera dumplings med ris, nudlar eller som dom är tillsammans vitlöksspenaten och en sås med soja, riven ingefära och sambal. 

Vegetariska dumplings

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b