Maillista

Som jag njuter av att det börjar bli ljusare. Det är verkligen stor skillnad nu och bara det att det är sol när jag hämtar barnen på eftermiddagen är fantastiskt. Och i och med ljuset ser jag fram emot att kunna göra mer recept till vardags som jag kan dela med er. PÅ vinterhalvåret går det ju inte att fotografera vid middagstid och det är så tråkigt när jag lagar något nytt och gott som jag verkligen vill dela med mig av. Så nu ser jag fram emot att kunna börja planera för snygga och goda middagar framöver 😉 Men nu över till dagens recept som är en böngryta med curry!

Böngryta med curry och ris

Jag gillar verkligen att göra olika grytor med bönor och linser. Perfekt vardagsmat som är god, näringsrik och billig. Och man kan anpassa efter vad man har hemma. Och jag gillar verkligen att ha i olika kryddor som både är goda och gärna med antiinflammatoriska egenskaper. I denna böngryta hade jag curry, spiskummin och ingefära. Smaklig måltid!

Böngryta med curry och ris

Böngryta med curry och ris (4-6 port)

Ingredienser
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk spiskummin
2 frp krossad tomater (á 500 ml)
2 dl vatten
2 frp bönor (á avrunnen vikt 230 g)

4-6 port ris
200 g fetaost
Haricots verts

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök. Hetta upp olja i en stor gryta och lägg i lök. Låt den mjukna och pressa sedan i vitlöken och ha i curry, ingefära och spiskummin och låt fräsa med en minut. Tillsätt sedan krossade tomater och vatten och låt allt koka upp. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
Under tiden kan du smula eller tärna fetaosten samt steka haricots verts i smör med lite vitlök så den får fin färg.
Skölj av bönorna och lägg ner bönorna i grytan och smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.

2

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a