fbpx

Det här receptet är en riktig höjdare! Det finns hundratals sätt att göra sina egna nuggets och jag gjorde dessa med krossade ostbågar i paneringen. Jag älskar ju ostbågar och det här blev såklart succé! Dessa nuggets serverade jag sedan med en currydip med lime och grönsaksris. En middag helt i min smak!

Chicken nuggets med currydip och grönsaksris

Chicken nuggets med currydip och grönsaksris (4 port)

Ingredienser
4 kycklingfiléer
Ca 0,5 l ostbollar eller ostbågar
2 tsk paprikapulver
4 msk senap

Currydip:
1,5 dl majonäs
1,5 dl turkisk yoghurt
1-2 msk curry
Pressad lime

Grönsaksris:
3 dl ris
250 g gröna ärtor
1 rödlök

Gör såhär
Blanda majonäs med turkisk yoghurt och curry. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad lime.
Sätt på ugnen på 175 grader. Häll ostbågarna i en zippåse och banka på de till ett pulver. Blanda med paprikapulver, salt och svartpeppar. Skär kycklingfiléerna i strimlor, blanda med senapen och vänd sedan i ostbågspulvret. Sprid ut på ett bakplåtspapper.
Ställ in plåten i ugnen ca 15-20 minuter. Under tiden kan du koka riset.
Skala och finhacka rödlök. Koka riset och lägg i ärtorna och löken sista 3 minutrarna.
Servera nuggets med grönsaksriset och dippen.

    Mentions

  • 💬 Tofunuggets med sweetchili • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b