Fröknäcke är ett perfekt tillbehör till ostbrickan och gärna med en klick marmelad. Jag har aldrig tidigare gjort det själv men häromdagen testade jag att göra ett par plåtar. Jag slog in en del i paket som jag gav till mor och syster i adventspresent. Det var väldigt uppskattat och absolut något jag kommer göra igen!
Fröknäcke med kummin
Ingredienser
2 dl majsmjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl kruskakli
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
1 msk chiafrön
1,5 tsk kummin
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
Flingsalt
Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka pumpakärnor och solroskärnor. Blanda majsmjöl, kruskakli och fröerna i en bunke. Mortla kumminen och ha i den. Koka upp vattnet och ha i oljan och rör ihop med de torra ingredienserna. Lägg bakplåtspapper på plåt och häll ut smeten på plåten och bred ut den med slickepott. När du har fått ett jämnt lager strör du över flingsalt. Dela bröden i lagom stora bitar med pizzaslicer och sätt in i ugnen ca 45 minuter. Låt sedan svalna på galler.
Tack det var ett fantastiskt gott knäcke 🙂 Tack för alla fina inlägg vi får del av. Du har en underbart härlig blogg 🙂 Ha en mysig lördag! Kramar från mej
Det verkar jättegott! Kummin är så gott i knäcke med ost till!
Det var supergott syrran, tusen tack <3
Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.