Maillista

December lider mot sitt slut och så även julmat och smakerna som kopplas med jul. Denna frittata har jag gjort med rå potatis men har du några kokta över går det bra det med. Smaksätt med vad du har hemma och ha i det du gillar mest. Denna gång tog jag i dill, spenat, rödlök och toppade med fetaost. 

 

Dillfrittata med spenat och fetaost (2 port)

Ingredienser
3 potatisar
0,5 rödlök
3 ägg
2 msk grädde
En näve dill
2 rejäla nävar spenat
2 vitlöksklyftor
75 g fetaost
Gör såhär
Skiva potatisen i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek potatisen mjuk tills den fått fin färg. Skala och strimla rödlöken och ha i stekpannan tillsammans med pressad vitlök och spenat. Låt fräsa ett par minuter. Vispa ihop ägg med hackad dill, grädde, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll äggblandningen i stekpannan och stek på medelvärme tills ägget börjar bli krämigt. Vänd frittatan med hjälp av en tallrik och stek en minut på andra sidan. Toppa med fetaost.
 
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a