Maillista

Det här med avocados är inte alltid det lättaste. Hur får man en lagom mjuk avocado i rätt tid. Här hittar du tipsen!
 
Stenhård avokado?
Ibland är det svårt att hitta mjuka avocados till en planerad middag. Om du har bråttom att få avokadon mjuk kan du lägga den bredvid ett gäng äpplen. Då hjälper du avocadon eftersom äpplena avger etylengas som påskyndar mognadsprocessen. Om det ska gå snabbare kan du lägga avocadon med äpplena i en en fryspåse och knyta ihop den.
 
Jag brukar köpa ett nät med avocados och förvarar dem i rumstemperatur. Sedan kan jag lägga ett par avocados tillsammans med äpplen och när jag ätit upp dem lägger jag ett par nya avocados med äpplena. Då har du alltid mogna avocados utan att behöva äta alla samtidigt.
 
Avocadospa
Spara avokadoskalen när du gröpt ur dem. Kör ett eget hemmaspa och ta tillvara på det gröna som finns kvar i skalen. Använd som handkräm eller varför inte en ansiktsmask. Enligt uppgift ska det även vara bra för håret.
 
Avocado med salami- och champinjonröra passar bra till både brunch, enklare lunch eller förrätt.

 

0

Inga svar än

  1. Remsan

    Jag älskar avokado och äter gärna minst en halv varje dag. Senaste tiden har jag haft sånt flyt när jag köpt avokado och bara lyckats få med mig fina exemplar hem, men ibland är det helt hooplöst. De kan kännas helt perfelta och när man klyver dem är de halvruttna eller alldeles trådiga.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.