Maillista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Som ni vet är jag ett stort fan av chokladbollar. Om jag skulle välja ett glutenfritt fika för resten av livet så skulle det vara chokladboll för det är så ljuvligt gott. Och förra året testade jag att göra denna chokladbollsfudge till jul och den var helt magisk! Så i år tänkte jag att jag skulle testa att ta fram ett anpassat recept som är utan mjölk. För det finns ju kondenserad kokosmjölk och jag hittade det i butiken för ett tag sedan så passade på att köpa. Och det fungerade hur bra som helst! Och så mjölkfri choklad i förstår. Så det blev mjölkfri chokladbollsfudge och jag ÄLSKAR den!

Vill du ta del av fler smarriga julrecept? Spana in min julkategori.

Mjölkfri chokladbollsfudge

Mjölkfri chokladbollsfudge

Mjölkfri chokladbollsfudge

Ingredienser
300 g mjölkfri choklad
2,5 dl sötad kondenserad kokosmjölk
50 g mjölkfritt margarin
1 msk kaffe
2 dl glutenfria havregryn
0,5 dl kokosflingor

Gör såhär
Lägg havregryn i en matberedare och mixa snabbt så de blir grovmalda.
Hacka chokladen. Lägg choklad, kondenserad kokosmjölk och margarin i en kastrull och låt allt smälta ihop under omrörning. Tillsätt kaffe, havregrynen och en nypa salt och blanda ihop. Häll sedan smeten i en form med bakplåtspapper och strö över kokosen. Ställ kallt ca 2 timmar och skär sedan i bitar.

Mjölkfri chokladbollsfudge

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a