Maillista

När jag lägger ut recept med “gömda” grönsaker och baljväxter så brukar det uppskattas. Jag gillar att ta klassiska recept och göra om de så de blir mer matiga och med mer näring. Ett sånt recept är våfflorna jag gjorde häromveckan och idag blir det ugnspannkaka med bönor. Den är dessutom glutenfri. Jag har tidigare gjort en variant med morötter som jag serverade med kesoröra samt denna gräslökspannkaka. Så om ni brukar laga pannkakor, tunna eller tjocka, så kom ihåg att våga testa att lägga till en ny ingrediens eller toppa med något nytt. Livet blir ju lite härligare med varierad mat.

Ugnspannkaka med bönor

Tillbehör ugnspannkaka

Man kan ju verkligen variera toppings till ugnspannkaka. Min favorit är antingen bacon och lingonsylt alternativt créme fraiche, rom och rödlök. Barnen väljer ofta med bär och turkisk yoghurt. Jag själv är inget stort fan av vispgrädde utan då tycker jag turkisk yoghurt är godare och ger lite syrlighet. Här hemma har vi sällan sylt utan barnen brukar få tinade frysta bär alternativ äppelmos som jag gör utan socker. Självklart kan vi äta med glass och sockrad sylt ibland men jag tycker inte det passar lika bra till en vardagsmiddag.

Ugnspannkaka med bönor

Ugnspannkaka med bönor (6 port)

Ingredienser
8 st ägg
6 dl valfri mjölk
2 dl glutenfritt havremjöl (mixade havregryn)
2 msk fiberhusk
2 frp stora vita bönor (á 230 g avrunnen vikt)
1 tsk salt

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Häll av bönorna och skölj de. Det enklaste är att lägga alla ingredienser i en blender och mixa slätt. Alternativ kan du lägga bönorna i en bunke tillsammans med hälften av mjölken och mixa med en stavmixer. Tillsätt sedan äggen och resten av mjölken och vispa ihop. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa sedan ner i äggblandningen.
Smörj en stor ugnsform med smör och häll sedan i smeten. Grädda ugnspannkakan i ca 20-25 min.

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.