En ny vecka är här och att dagarna blir lite längre för varje dag som går känns underbart. Härligt att snön får ligga kvar lite till som också bidrar till ljuset, bra mycket bättre än grått och slask.
 
Ny vecka innebär som vanligt nytt vegetariskt recept. Denna vecka har jag inspirerats från två finfina matbloggar som jag följer, nämligen Remsans bistro och Vegoriket. Det blev en smakrik maträtt med sting från svartpeppar och syrlighet från lime. Gott och fräscht!

Detta är även mitt bidrag till Säsongens bästa hos Gröna Skafferiet.
 
Nudelsallad med lime och svartpeppartofu

Nudelsallad med lime och svartpeppartofu (4 port)

Ingredienser
200 g äggnudlar
2 msk rapsolja
Saft från 1 lime
Ett par cm färsk ingefära
4 salladslökar
200 g sockerärtor
100 g blandade groddar
Limedressing:
3 dl matyoghurt
1 lime (cest och saft)
1 vitlöksklyfta
Svartpeppartofu:
600 g fast tofu
Majsmjöl till panering
Naturell olja till fritering (ca 3 dl)
2 msk smör
4 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
2 msk soja
1 msk grovmalen svartpeppar
Gör såhär
Nudelsallad: Koka nudlarna och spola hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Smaksätt nudlarna med rapsolja, limesaft, riven färsk ingefära, salt och svartpeppar. Strimla salladslöken och skär sockerärtorna i mindre bitar. Blanda nudlarna med salladslöken, sockerärtor och groddarna.
Limedressing: Blanda matyoghurt med cest och saft från limen, pressad vitlök och smaka av med salt och svartpeppar.
Svartpeppartofu: Skär tofun i mindre kuber. Vänd tofun i majsmjöl blandat med lite salt. Hetta upp ett halvcentimetersdjupt lager olja i en stor stekpanna och lägg ner tofubitarna i den heta oljan. Fritera tofun i omgångar och vänd dem då och då tills de har fått en gyllenbrun yta. Låt de rinna av på hushållspapper.
Töm och torka ur pannan, ställ tillbaka den på plattan och smält smöret. Lägg i pressad vitlök och riven ingefära. Låt fräsa i ett par minuter innan du häller i sojan och tofun och kryddar med svartpeppar och låt bryna ett par minuter.
 

 

0

4 svar

  1. Remsan

    Åh, vad kul att du hittat den fräscha nudelsalladen 🙂 Jag får testa svartpeppar tofun till nästa gång.
    Jag har fortfarande inte kommit på vad mitt bidrag ska bli denna månad, men med tanke på hur mycket lime jag äter borde det inte vara så svårt :-/

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.