Jag har bara gjort paella en gång tidigare och sen dess har jag glömt av det lite. Sen blev jag påmind om det häromdagen när jag bläddrade förbi ett recept och jag blev så sugen på att testa igen. Kollade vad som fanns hemma och där låg både kycklingfilé och kryddig korv så dessa fick göra sällskap i paellan. Resultatet blev strålande gott och snyggt! Här har ni receptet 🙂
Paella med kyckling och chorizo (4-6 port)
Ingredienser
400 g kycklingfilé
1 pkt chorizo à 300 g
0,5 dl olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 pkt saffran (0,5 g)
3 dl paellaris
1 burk körsbärstomater (á 400 g)
4-5 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 dl frysta ärtor
Persilja
1 citron till servering
Gör såhär
Strimla kycklingen. Skriva chorizon. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp olivoljan i en traktörpanna och stek kyckling och chorizo. Krydda med salt och svartpeppar. Ha sedan i lök, vitlök, chili, paprikapulver, tomatpuré och saffran och låt fräsa med ett par minuter. Ha sedan i ris, tomater, vatten och buljong. Koka upp och låt sedan småputtra under lock ca 15-20 minuter och ha då i ärtorna som får puttra med 2-3 minuter. Smaka så riset är klart och servera med hackad persilja och citronklyftor.
Väldigt gott och härligt med saffranstonen, en smakresa! 🙂
Tack 🙂