fbpx

Min älskade svägerska som fyllde år igår hon älskar tomatsås. Hon kan äta det i helt orimliga mängder varje dag. På den nivån är inte riktigt jag men jag måste hålla med henne om att de tär riktigt gott. Det smakar så mycket och går att variera och göra enkelt till en matig rätt. Jag gillar min med lök, vitlök och örter och så får den gärna ha kokat ihop ett tag. Ett tips är att göra en rejäl laddning när du väl kör igång för det håller sig bra i kylen och frysen för att ta fram när tiden är knapp. Här blev det en vegetariskt rätt med tomatsås, kikärter och spaghetti. Goooott!

Tomatpasta Tomatpasta

Tomatpasta med kikärter och basilika (5 port)

Ingredienser
5 port spaghetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 msk balsamvinäger
En näve basilika
2 frp kikärter (á 230 g avrunnen vikt)

Gör såhär
Koka spaghettin enligt anvisning.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök så det mjuknar. Tillsätt sedan krossade tomater, balsamvinäger och hackad basilika. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och låt puttra 10 minuter. Tillsätt kikärterna och smaka av med kryddor och pressad citron.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.