Idag är det Lucia och om en stund ska jag ta mig till förskolan för att se på luciatåget som min systerdotter ska vara med i. Det ska bli mysigt! Sen fyller även min fina vän Maria år idag så det ska firas såklart.
Så vad kan passa bättre på lucia än att lyxa till frukosten? Och ni ser ju på bilderna hur gått det ser ut. Det är dessutom nyttigt! Banan, ägg, kvarg och keso. Sen lite björnbärsmarmelad. Nästan bara nyttigt ju!
Jag älskar ju bananpannkakor och det passar utmärkt att jula till de med hjälp av saffran. Och så serverade jag de med en blandning av kvarg och keso och så björnbärsmarmelad. Så sjukt gott!
Bananpannkakor med saffran (1-2 port)
Ingredienser
2 små bananer
3 ägg
1,5 msk fiberhusk
0,5 g saffran
1 dl vaniljkvarg
0,5 dl keso
Björnbärsmarmelad
Gör såhär
Mosa bananerna med en gaffel och vispa ner äggen med gaffeln. Tillsätt sedan fiberhus, en nypa salt samt saffran och blanda ihop. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek plättar.
Blanda ihop kvarg med keso och servera till plättarna tillsammans med björnbärsmarmelad.