Jag vet inte vad ni tycker man jag kan inte få nog av tips på gå-bort-presenter. Att ha med sig en burk med något hemgjort uppskattas mycket och jag brukar variera mellan marmelad, örtsalt och övrigt smått och gott. Idag tänkte jag ge er ett nytt tips. Det blir rostade salta frön som är supergoda! Passar utmärkt i sommar att strö på sallader, frukostmackan eller kanske förrätten. De bidrar med salt, nötighet och tuggmotstånd. Väldigt gott!
Jag tog lite av de frön jag hade hemma men du kan ta de frön som passar dig bäst eller vad du hittar i skafferiet. Bara fantasin sätter gränser. Jag gjorde mina med olivolja och salt men för den som vill kan man gärna addera något torkad ört eller varför inte chiliflakes.
Rostade salta frön
Ingredienser
3 dl pumpakärnor
4 dl solroskärnor
1 dl vallmofrön
1 dl hampafrön
3 msk olivolja
Havssalt
Gör såhär
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafrön och lägg sedan i en bunke. Gör sedan samma med solroskärnor och därefter vallmo- och hampafrön ihop. Blanda alla frön och tillsätt olja och salt (ca 1 tsk).
Ett fullmatat inlägg med steg-för-steg-guide hur du gör en bowl och så delar jag självklart med mig av mina 10 bästa recept på bowls.