Maillista

Ojojoj! Vilken helg! Våra nära vänner gifte sig i Kristinehamn och det var magiskt. Det började i fredags med grillmiddag och sedan var det bröllop på lördagen med otroligt trevlig middag och bra dansgolv. Igår  blev det gemensam frukost och därefter bilresa hem. Det var härligt att komma hem till barnen men oj va trött jag var. Sov ungefär 3,5 timme natten till söndag och hade knappt någon röst efter lördagens kalas. Så vi kom hem. packade upp, tvättade och fixade. Sen sömn!

Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat

Idag börjar David jobba efter semestern. Det köns inte alls roligt.. Vi har haft 6 härliga veckor tillsammans men jag känner mig inte alls klar. Nu är det två veckor kvar tills Noel börjar förskolan igen så vi måste inte tillbaka till alla rutiner nu direkt i alla fall. Ska ta vara på augusti och de sista sommarveckorna.

Den här veckans vegetariska middagstips blir en pastagratäng med broccoli. Även soltorkad tomat och fetaost fick åka ner. Pastagratäng är tacksamt för man kan alltid slänga ner någon liten rest, en grönsak som börjar bli tråkig eller annat du har lust med. Perfekt för små rester i kylen. Smaklig spis!

Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat

Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat (6 port)

Ingredienser
500 g pasta
250 g broccoli
3 dl créme fraiche
2 dl mjölk
10 soltorkade tomater
1 tsk sambal oelek
150 g fetaost
Persilja
2 dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Dela ner broccolin i små buketter. Strimla stammen. Koka pastan enligt anvisning och när det är 2 minuter kvar kan du lägga i broccolin. Blanda ihop strimlade soltorkade tomater, créme fraiche, mjölk, sambal oelek, smulad fetaost och hackad persilja. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ihop pastan, broccolin och såsen och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen 10 minuter.

Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat

2

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.