fbpx

Min nya favoritvardagsrätt är linsgryta. Älskar olika typer av linsgryta, gärna med mycket kryddor. Jag varierar grönsaker beroende på vad jag har hemma men grunden är lök, vitlök, linser, krossade tomater och kryddor. Sen kan jag lägga till morötter, aubergine, quinoa, selleri, paprika, rotfrukter, zucchini, sötpotatis eller annat. Muuuums!

Indisk linsgryta

Oftast serverar jag med ris men det kan även vara med pasta (t ex linsbolognese) eller bara med ett gott bröd.

Så här har ni en vardagsrätt som är enkel att laga till många, går snabbt, är billig och väldigt god! Dessutom lätt att variera. Det är ju sådana vardagsrätter man älskar. Varsågoda!

Indisk linsgryta

Indisk linsgryta med quinoa (10 port)

Ingredienser
2 stora gula lökar
4 vitlöksklyftor
400 g morötter
1 msk malen ingefära
1 msk koriander
1 msk mald spiskummin
1 tsk malen kanel
1 msk gul curry
2 tsk malen gurkmeja
2 tsk paprikapulver
5 dl röda linser
1 dl svart quinoa
3 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 l vatten
Pressad lime

10 port ris

Gör såhär
Skala lök och vitlök och hacka. Skala morötterna och skär en gång på längden och sen i slantar. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök så det blir mjukt. Tillsätt ingefära, koriander, spiskummin, kanel, curry, gurkmeja och paprikapulver och fräs en minut till. Tillsätt sedan morötter, linser, quinoa, krossade tomater och vatten. Låt koka upp och puttra under lock 20 minuter. Under tiden kan du koka riset.
Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och pressad lime.

2

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.