fbpx

Sen ett par månader tillbaka är min dagliga frukost (ibland med vissa undantag) en grön smoothie. När jag skulle lägga om min kost och skrev en del om mina eksem fick jag tips från en vän att börja med grön smoothie till frukost. Jag har druckit en del gröna smoothies förr men nu kände jag att det verkligen skulle bli en ny rutin. Och att jag ska hitta min gröna smoothie som blir ungefär samma varje dag för att göra det enkelt och hållbart.

Sandras gröna smoothie

Jag utgick från min väns recept och gjort om det till mitt eget. Detta är ett grundrecept som kan anpassas lite beroende på vad som finns hemma men det är en bra bas (snåla inte med ingefäran!) och jag föredrar att gärna slänga i ännu mer grönt om jag har något hemma. T ex broccoli eller grönkål för att boosta ännu mer. Jag är en riktig frukostmänniska och trodde jag skulle fortsätta med kokta ägg också men jag står mig faktiskt väldigt bra på min smoothie samt en stor mugg te. En väldigt bra start på dagen!

Dessutom älskar båda barnen denna så de får också alltid varsitt glas. Känns bra att ge de en boost på morgonen med bra energi. Så detta recept räcker till oss tre (ett stort glas till mig och två mindre till barnen). Om David är hemma och vill ha så gör jag större sats.

Bilderna kanske inte är de sexigaste och de är verkligen inte pimpade. För det här är min enkla varje-dag-smoothie och den pimpas inte. Varsågoda!

Sandras gröna smoothie

Sandras gröna smoothie (2 glas)

Ingredienser
1 stor banan
50 g spenat
4 msk pressad citron
Färsk riven ingefära
1 dl mandelmjölk
2-3 dl vatten
100 g frysta gröna ärtor
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)

Gör såhär
Lägg banan, spenat, pressad citron, riven ingefära, mandelmjölk, vatten, gröna ärtor och gurkmeja i en blender och mixa slätt. Servera direkt.

Läs gärna min smoothieguide för mer inspiration!

18 svar

 1. Sandra Callermo

  I det här inlägget beskriver jag vad antiinflammatorisk kost är och hur min resa sett ut. Självklart bjuder jag på antiinflammatorisk recept.

  Svara

  Mentions

 • 💬 Grön smoothie med broccoli • SandraCallermo.se
 • 💬 Jordgubbsgröt • SandraCallermo.se
 • 💬 Smoothie med hallon, mango och broccoli • SandraCallermo.se
 • 💬 Smoothie med avokado och jordgubbar • SandraCallermo.se
 • 💬 Smoothie med spenat, mango och lime • SandraCallermo.se
 • 💬 Grön smoothie 2.0 • SandraCallermo.se
 • 💬 Rödbetssmoothie med hallon och ingefära • SandraCallermo.se
 • 💬 Grön smoothie med gurka • SandraCallermo.se
 • 💬 Rödkålssmoothie med vinbär • SandraCallermo.se
 • 💬 Träna hemma - vardagsmotion för hela familjen! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Livsdesign 2020 - ett år av förändring • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Vad jag äter på en dag • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Glutenfria stekpannebröd • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Näringsrik mat för att stärka immunförsvaret • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Ingefärsshot med citron och gurkmeja • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b